Drömmen blev sann när Sveriges första frame fotbollsturnering avgjordes

Uppdaterad
Publicerad

Det var stor glädje när den första turneringen i frame fotboll avgjordes under Göteborg Open.

– Jag drömde om att kunna köra matcher mot andra lag och inte bara träna. Nu har min dröm gått i uppfyllelse, säger 14-årige Vilmer Porle till Lilla Sportspegeln.

Efter ett år av ofrivillig frånvaro var Göteborg Open, Sveriges största parasportevent för barn och unga, tillbaka förra helgen.

Lilla Sportspegeln var på plats när 350 barn och unga träffades och tävlade i sporter som elinnebandy, boccia, skytte,miniatyr-curling och, frame running.

Lilla Sportspegeln

En som körde just frame running, där man tar sig fram med hjälp av en trehjulig cykel utan pedaler var Clara Eriksson.

– Det är helt enkelt ett sätt för oss som inte kan gå att röra på sig. Jag kunde knappt röra mig framåt när jag började med det här men nu kan jag det. Nu har jag också bättre styrka i benen och har jätteroligt när jag tränar och tävlar, säger 17-åriga Clara Eriksson från 3VHIF Göteborg.

Clara Eriksson gör sig redo för race running-loppet! Foto: Louise C Andersson

För första gången någonsin stod dessutom sporten frame fotboll med på programmet där spelarna använder sig av en bakåtvänd rullator på plan.

En som längtat länge efter en turnering i frame fotboll är 14-årige Vilmer Porle, som Lilla Sportspegeln träffat tidigare.

– För två år sedan startade framefotboll här i Sverige och då fanns bara mitt lag. Jag drömde då om att kunna

köra matcher mot andra lag och inte bara träna. Nu har min dröm gått i uppfyllelse. Jag gillar att tävla och att rtäffa andra så det här är jätteroligt, säger 14-årige Vilmer Porle.

Totalt fyra lag var med när historia skrevs i Göteborg, två från Stockholm Frame Fotboll, Allstars och 3VHIF.

Stockholmslagen gjorde upp i finalen där Mira Björk lag tillslut vann med 3-2.

– Det roligaste med Göteborg Open är att man kan skaffa vänner och att göra mål. Det är kul när man kan träffa olika lag och spela mot dem, säger Mira Björk.

Hela reportaget från Göteborg open kan du se här nedan:

Lilla Sportspegelns utbud finns att se på SVT Play, SVT Barn-appen och i SVT Barn (tidigare Barnkanalen) där programmet samsänds tillsammans med Lilla Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet