Sverige utspelat efter jätteras

Uppdaterad
Publicerad

Sverige rasade ihop mot Polen och förlorade med 35-25. Därmed är Sverige utan chans att nå semifinal i EM. Morgondagens match mot favoriten Frankrike blir betydelselös.

– Vi faller ihop som ett korthus och det är svårt att direkt efteråt säga vad det beror på men det började redan i första halvlek när vi missade några frilägen och osäkerheten smög sig på, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Sverige fick en drömstart och ledde med 5-1 och 10-6 mot Polen i den viktiga EM-matchen i mellanrundan men en märklig scenförändring ägde rum och Polen vann med förkrossande 35-25. Under ett spann på över 24 minuter i slutet av första halvlek och början av andra gjorde Sverige blott tre mål och matchen rann iväg.

Handbolls-EM 2014

Det var tomma blickar långt före slutsignalen kom som en befrielse för det överkörda svenska laget.

”Det var riktigt jävla pinsamt”

– Det var riktigt jävla pinsamt. Alla ville bara bort från planen och sjunka genom golvet och försvinna, säger Kim Ekdahl Du Rietz, som inledde med att sätta tre mål och göra 3-0, till SVT.

Det tunga bakslaget är en av de sämsta landskamper Ekdahl Du Rietz spelat.

– Men även om man ligger under med åtta bollar så måsta man ju tro att det går att vända och försöka kämpa på, säger sexmålsskytten med stor besvikelse.

– Det ger väl inte den snyggaste bilden av svensk handboll när det ser ut så här. Vi behöver ju allt stöd vi kan få, handbollen är väl inte den mest populära svenska mediesporten så varje mästerskap är otroligt viktigt. Att uttåget ser ut så här den här gången är skit, säger Ekdahl du Rietz.

Förutom att nästan varenda polskt skott gick i mål så hade man målvakten Piotr Wyszomirski som hade 71 i räddningsprocent i första halvlek och sedan höll i sitt storspel i den andra halvleken.

– Vet inte vad som händer. Deras målvakt blir en fantom, säger Tobias Karlsson som hade betydligt större förväntningar på matchen.

– Det är oerhört tungt och vi fick ändå en bra start.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet