Andreas Kramer: ”Vill ta medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Efter EM-silvret i somras utomhus är Andreas Kramer ett av Sveriges största medaljhopp vid inomhus-EM som börjar i dag. Men medaljen utomhus garanterar inte framgång inomhus.

– Inomhus måste du vara mycket mer på hugget, säger Kramer till SVT Sport.

Andreas Kramer har inte bara ett EM-silver från i somras i bagaget utan är också snabbast i Europa på 800 meter i år. Han är ett av Sveriges största medaljhopp vid inomhus-EM i Glasgow som börjar i dag och målsättningen är hög.

– 800 är en väldigt taktisk gren, du måste göra den väldigt bra för att lyckas och speciellt inomhus måste du verkligen vara på hugget och med på vad som händer. Det blir en utmaning att försöka lyckas med det, springer jag lite fel eller gör ett misstag kan jag vara borta, borta tidigare än vad jag vill vara, säger Andreas Kramer till SVT Sport och fortsätter:

– Jag siktar på att ta mig till finalen och sen vill jag ta medalj.

Så sänder SVT från inomhus-EM i friidrott 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.