Aleia Hobbs satte amerikanskt rekord på 60 meter. Foto: TT

Amerikanskt rekord på 60 meter: ”Ofattbart”

Uppdaterad
Publicerad

Aleia Hobbs vann 60 meter i de amerikanska mästerskapen på 6,94. Med det är hon tvåa genom tiderna efter Irina Privalovas notering från 1993.

Hobbs var totalt överlägsen trots den korta sträckan och kraschade in i mattan efter mållinjen men kunde resa sig och fira det amerikanska rekordet. Hon poserade sedan vid resultatavlan efteråt i Albuquerque.

– Det är ofattbart och något jag väntat länge på. Jag är så tacksam. Jag visste att om det skulle bli amerikanskt rekord så var starten viktig. I kvalet (7,02) var starten inte alls bra och jag behövde hitta mina normala rutiner, säger Hobbs med tårar i ögonen till Simplybuzzes.

Nära Privalovas världsrekord

Hon putsade Gail Devers amerikanska rekordnotering på 6,95 från 1993 med en hundradel. Världsrekordet är även det från 1993 då ryskan Irina Privalova sprang på 6,92 i Madrid.

Hobbs, sexa i VM-finalen på 100 meter utomhus i Oregon 2022, har varit på gång hela vintern och noterade 6,98 för ett par veckor sedan.

MER FRIIDROTT: Här sätter Girma världsrekord på 3 000 meter (15 februari):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lamecha Girma satte nytt världsrekord efter att ha pressats hårt av Mohamed Katir. Foto: Aleksandra Szmigiel / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.