Foto: Bild: Kristina Lindgren

Tove Alexandersson missar trail-VM

Uppdaterad
Publicerad

Orienteringsstjärnan Tove Alexandersson har haft en säsong med toppar och dalar. På tisdagen kom beskedet att hon ställer in sin medverkan i trail-VM på grund av en envis hälskada.

Tove Alexandersson har haft en säsong med blandade resultat. Hon vann den totala världscupen i början av oktober. Men i söndags blev hon besegrad i finalen av Swedish League utanför Strängnäs. Och nu är det klart att 30-åringen får avstå trail-VM på grund av skada.

Mästerskapet, som anordnas i Thailand, sätter igång nästa vecka och hon var uttagen till svenska truppen. Det är skadekänningar i hälarna som sätter stopp.

– Tove vill vara väl förberedd och ha tränat ordentligt mot VM, nu har hon inte kunnat springa så långt och kuperat på grund av hälarna. Det har dock fungerat att springa orientering, säger Toves pappa Sven Alexandersson till Trailrunning Sweden.

Alexandersson kommer nu att fokusera på längdskidsträningen inför VM i skidalpinism som äger rum i februari nästa år i Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.