Gustav Bergman och Karolin Ohlsson vann Swedish League. Foto: Bildbyrån/Svensk orientering

Tove Alexandersson spurtbesegrad i Swedish League

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson har haft ett ganska stökigt år med hennes mått mätt. I dag blev hon spurtbesegrad i finalen av Swedish League utanför Strängnäs.

Det var dessutom på Alexanderssons favorit långdistans som Karolin Ohlsson tog initiativet och spurtade ifrån på slutet och var fem sekunder före i mål.

– Jag minns inte så mycket, säger Alexandersson till det svenska orienteringsförbundet när hon ombeds berätta om sitt eget lopp.

Alexandersson krånglande till det tidigt i loppet när hon läste fel och sprang till femte kontrollen före tredje. Snart handlade kampen om slutsegern för en kvartett där även Lisa Risby och Sara Hagström ingick men på slutet stod det mellan Alexandersson och Ohlsson, som gått ut 1.36 efter Alexandersson på jaktstarten över 12,9 km.

”Var så lugn”

Om Alexandersson var fåordig hade Ohlsson inga svårigheter att lägga ut texten.

– När jag kommer ner mot kontrollen efter den sista långa sträckan så möter jag Tove. Då tänkte jag: ”jag kan ta det här”. Jag la mig i rygg och gick om till sista. Jag är sjukt glad att jag lyckades vinna. Inte minst för att jag var så lugn när jag såg de andra idag. Att jag gjorde mitt eget lopp hela vägen, säger Ohlsson efter sin fjärde raka totalseger i Swedish League.

I herrklassen vann Gustav Bergman, som dragits med en förkylning. Han gick ut med 3,5 minuters ledning och vann efter avstannande löpning 13 sekunder före Simon Imark. 

– Skönt att det fungerade. Jag har inte tagit ett löpsteg på åtta dagar och hade inget klipp i kroppen, säger Bergman som bestämde sig för att starta i morse. Han tog sin åttonde totalseger i Swedish League.

D21 Elit, 12 900 m:
1) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, 1.31.47
2) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, +0.05
3) Lisa Risby, OK Kåre, +1.34
4) Sara Hagström, IFK Göteborg Orientering, +5.01
5) Tilda Östberg, Stora Tuna OK, +8.13
6) Andrea Svensson, OK Tisaren, +8.25

H21 Elit, 15 400 m:
1) Gustav Bergman, OK Ravinen, 1.31.57
2) Simon Imark, Tullinge SK, +0.13
3) Emil Svensk, Stora Tuna OK, +0.58
4) Anton Johansson, OK Orion, +1.02
5) Viktor Svensk, Stora Tuna OK, +1.29
6) Martin Regborn, Hagaby GoIF Örebro, +4.44

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer