Marcus Ericsson fajtas med Nico Rosberg under Ungerns grand prix. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson misslyckades i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson kommer att få starta från 17:e startplats i söndagens Japans GP i formel 1. Svensken hade en oturlig kvaltävling. Redan på det första varvet snurrade Ericssons Sauber-bil av banan och han fick köra in i depån utan att notera en tid.

Därefter hamnade Ericsson i tidsbrist och hann bara med ett enda försök att sätta ett riktigt snabbt varv. Det blev 17:e bästa tid som innebar att svensken inte fick kvala vidare i den andra omgången. Den första omgången av tidskvalet fick avslutas i förtid sedan Toro Rosso-föraren Max Verstappen kört av banan.

Ericsson var besviken efter kvalet och tog på sig avkörningen efter att ha sett händelsen på tv.

Formel 1

– Det såg ut som att jag lade lite av däcken på kanten av banen. Det var därför jag snurrade. Det förklarar ju saken, för jag tappade bilen helt. Det var inte optimalt, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Marcus Ericssons stallkamrat Felipe Nasr noterades för 18:e bästa tid.

Mercedesförarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton står i första startled i söndagens tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet