Hård om Björgens besked: ”Förvånad”

Publicerad

SVT Sports kommentator Jacob Hård är förvånad över Marit Björgens beslut att avsluta karriären. – Ja, det är jag faktiskt. Jag trodde att hon skulle åka en säsong till, säger han.

I dag kom beskedet att Marit Björgen lägger skidorna på hyllan efter säsongen. Det betyder att lördagens tremil i norska mästerskapet blir 38-åringens sista lopp i karriären.

– Hon har betytt mycket på det viset att hon har varit ett väldigt pålitligt ansikte utåt. Hon har varit en person som jag tror har gått hem inte bara i Norge utan även hos andra. Hon har varit fantastiskt duktig i spåret, säger SVT:s kommentator Jacob Hård som är förvånad över beslutet.

– Ja, det är jag faktiskt. Jag trodde att hon skulle åka en säsong till.

Varför trodde du det?
– Hon verkade ha så mycket glöd kvar och motivation. Dessutom är hennes goda vän och lagkompis Therese Johaug tillbaka efter dopningsavstängningen och det trodde jag skulle vara en faktor. En sådan sak som gjorde att Marit Björgen skulle ha motivation att tävla en säsong ihop med henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer