Khamzat Chimaev och Kevin Holland. Foto: TT

Blir av med supermatchen – tvingas möta orankad

Uppdaterad
Publicerad

Khamzat Chimaev blir av med sin match mot den amerikanske superstjärnan Nate Diaz.

Efter den fiaskoartade invägningen står det nu klart att UFC gör en rockad.

Diaz får ta sig an Tony Ferguson medan Chimaev ställs mot den orankade amerikanen Kevin Holland – som han sparkade i bröstet inför fredagens presskonferens.

– Jag vet inte riktigt vad det var, men något var fel med min kropp, säger Chimaev till ESPN.

Det har blåst en hel del kring den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev under de senaste dagarna. Det började med att 28-åringen var med och startade ett stort bråk med UFC-fajtern Kevin Holland som eskalerade när Nate Diaz och hans gäng la sig i. Något som ledde till att fredagens presskonferens blev inställd.

– Det jag inte ville var att alla de där skulle ha kommit ut samtidigt, det hade inte varit bra. Diaz gäng kom hit med 57 personer. Khamzats gäng kom med 30 eller något sånt där, och så var det flera personer som höll på där bakom. Det var galet. Helt sjukt, sa UFC-chefen Dana White då.

”Något var fel med min kropp”

Sedan fortsatte det med att en leende Chimaev missade sin matchvikt med över tre kilo på invägningen, han hade behövt väga under 77 kilo – men vägde över 80. Enligt Chimaevs team beror missen på ”medicinska skäl”, vilket gjort att han inte kunnat deffa ner sig tillräckligt.

– Jag vet inte riktigt vad det var, men något var fel med min kropp, säger Chimaev till ESPN.

Han får stöd av White:

– När han skulle gå ner i vikt inför matchen började han krampa och låsa upp. Och till skillnad mot för tio år sedan så har vi nu en läkare som får avgöra om han kan fortsätta gå ner i vikt eller inte. Och läkaren sa att han inte skulle göra det, säger White enligt MMA Mania.

”Jag bryr mig inte”

Oavsett vilket skapade det problem för UFC-organisationen som nu, efter några timmars stötande och blötande, kommit fram till att en rockad blir den bästa lösningen.

Diaz ställs nu mot legendaren Tony Ferguson, som egentligen skulle ha mött kinesen Li Jingliang, samtidigt som Chimaev får möta den orankade Holland. Jingliang ställs i sin tur mot Daniel Rodriguez.

– Jag bryr mig inte. Jag vill krossa alla, säger Chimaev till mmafighting.com.

Holland är väl medveten om att han nu ställs mot en betydligt tuffare motståndare, men han låter inte vidare orolig.

– Alla de här killarna påstår att de är gangsters, men de är inga gangsters. De har på sig smink framför kamerorna, så enkelt är det, säger Holland enligt mmafighting.com.

Nate Diaz verkar nöjd med händelseförloppet:

– Tony har varit med länge, vi borde ha slagits för länge sen, säger Diaz och fortsätter med att såga Chimaev:

– Khabib Nurmagomedov är en kärring som var rädd för mig, precis som den här kärringen (Chimaev) var rädd för mig i går. Vi gav honom stryk och nu klarar han inte vikten.

KLIPP: Svenske UFC-stjärnan var för tung (9 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.