MMA-stjärnan Conor McGregor har börjat träna MMA fullt ut igen efter sin skräckskada förra sommaren. Foto: Bildbyrån/Instagram

Conor McGregor närmar sig comeback: ”Han ser fantastisk ut”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor närmar sig en återkomst till UFC.

Irländaren har nu fått klartecken att träna MMA fullt ut efter sitt benbrott förra året.

– Han gjorde några ronder i går och har inte tappat någonting. Han ser fantastisk ut, säger tränaren John Kavanagh till BBC.

Det var i juli förra året i en stormatch mot Dustin Poirier som McGregor bröt skenbenet i första ronden och fick bäras ut ur oktogonen på bår.

Superstjärnan lovade omedelbart att han skulle göra en storslagen comeback i UFC när skadan läkt färdigt, och nu närmar sig återkomsten allt mer.

Hans tränare sedan många år tillbaka, John Kavanagh, säger att McGregor nu har fått klartecken från läkarna att träna MMA fullt ut igen.

– Han är frisk, glad och det är underbart att ha honom tillbaka, säger Kavanagh till BBC.

Kan få titelmatch

Flertalet fajters har kopplats samman med McGregor den senaste tiden. Bland annat har UFC-mästaren i lättvikt – viktklassen där McGregor var mästare mellan 2016 och 2018 – Charles Oliveira sagt att han gärna vill möta sportens stora kassako.

– Jag vill väldigt gärna möta McGregor i Brasilien i januari. Det skulle vara väldigt kul. Alla vet att jag vill ha den matchen för pengarna, säger brassen till Combate.

Har lagt på sig muskelmassa

John Kavanagh kunde varken säga när McGregor är redo att tävla igen, eller mot vem, men säger att det inte skulle vara några problem för 34-åringen att återvända till lättvikt (70,3 kilo) trots att han lagt på sig synligt med muskelmassa det senaste året.

– Jag brottades med honom i går kväll och det kändes, kan jag säga. Han är väldigt stark just nu och när han tar tag om din nacke med sin gorilla-armar så känns det extra mycket. Samtidigt finns det ingen mer professionell än Conor när det gäller att klara viktgränsen, säger Kavanagh.

Mycket tyder på att McGregor återvänder under senare delen av 2022 eller i början av 2023.

SE OCKSÅ: Det kan en vinst i London innebära för Alexander ”The Mauler” Gustafsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sports reporter Petter Öhrling tror att ”The Mauler” kan vara aktuell för en titelmatch om han radar upp tre raka segrar. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.