Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Svenske Guram Kutateladze vann i UFC-debuten i natt. Foto: Viaplay

Guram Kutateladze vann i UFC-debuten – i galans bästa match

Uppdaterad
Publicerad

Guram Kutateladze, 28, höll sitt löfte om att bjuda på show i nattens UFC-debut.
Svensken vann på poäng över den tidigare obesegrade Mateusz Gamrot – och tilldelades sedan en bonus på 500 000 kronor för ”Fight of the Night”.
– Men jag är ändå inte helt nöjd, den Guram jag känner har en nivå till i sig, säger han efteråt.

”Det blir aldrig någon tråkig match med mig”, sade Guram Kutateladze till SVT Sport inför sin UFC-debut på ”Fight Island” i Abu Dhabi i natt.

Sedan gick han ut och vann mot Polens Mateusz Gamrot som dessförinnan hade 17-0 i matchfacit. Matchen gick tiden ut, tre ronder, och svensken vann på delat domslut (29-28, 28-29, 29-28).

Matchen tilldelades ”Fight of the Night” vilket innebär att de båda belönas med en prestationsbonus på 50 000 dollar, omkring 500 000 kronor.

– Det var en svår match. Han är en bra motståndare och jag var inte nöjd med min prestation. Men jag fick ändå vinsten mot en kille som var obesegrad och har varit mästare i två viktklasser i en annan organisation, säger Kutateladze.

Golvade motståndaren i rond två

Kutateladze visade inga som helst nerver i sin UFC-debut. I den första ronden träffade han med ett par kraftfulla sparkar mot kroppen på Gamrot. Polacken lyckades med en nedtagning efter en minut, men svensken var aktiv från ryggen och gick på egna attacker, bland annat med en hälkrok, innan han tog sig upp.

Den andra ronden var bara några sekunder gammal när han träffade med en vänsterkrok som golvade favoriten Gamrot. Svensken gick segrande ur de stående slagväxlingarna medan Gamrot försökte brotta ner sin motståndare och lyckades totalt fyra gånger i matchen, dock utan att göra någon större skada.

När domslutet förkunnades efter matchen såg Kutateladze besviken ut.

– Jag är en ärlig man och det här var inte min match. Hur många nedtagningar fick han? Trist att behöva säga det, men det här var inte min match, sade han självkritiskt i segerintervjun.

”Vilar när jag dör”

På presskonferensen efteråt utvecklade han:

– Jag måste titta på matchen igen i efterhand. Jag var kanske lite för uppspelt eftersom det var min UFC-debut, mina armar och ben kändes tunga. Men allt handlar om erfarenhet och jag tänker lära mig av det här för att bli ännu bättre. Jag tänker inte vila förrän jag dör.

Guram Kutateladze förbättrar nu sitt matchfacit som MMA-proffs till 12-2.

KLIPP: Guram Kutateladze redo för UFC-debut: ”Det kommer att bli show” (15 oktober 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
MMA-fajtern Guram Kutateladze, 28, gör UFC-debut i helgen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer