MMA-fajtern Guram Kutateladze, 28, gör UFC-debut i helgen. Foto: SVT

Guram Kutateladze redo för UFC-debut: ”Det kommer att bli show”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags för näste svensk i världens största MMA-organisation.

Efter åtta raka segrar får Guram Kutateladze, 28, göra debut i UFC natten mot söndag.

– Det blir aldrig en tråkig match när jag är med, säger han till SVT Sport.

Guram Kutateladze tränar till vardags på Allstars i Stockholm tillsammans med bland annat affischnamnet Alexander ”The Mauler” Gustafsson och stjärnskottet Khamzat Chimaev, den mest omtalade fajtern i världen just nu.

Chimaev finns med i ringhörnan när Kutateladze gör UFC-debut på ”Fight Island” i Abu Dhabi natten mot söndag, svensk tid.

Det blir stentufft motstånd direkt mot obesegrade Mateusz Gamrot från Polen. Han gör visserligen också UFC-debut, men har vunnit alla sina 17 proffsmatcher i karriären och varit mästare i två viktklasser i KSW, en av de största organisationerna i Europa.

– Det är en bra motståndare, men en utmaning är precis vad jag behöver. Jag ska bara göra min grej som jag brukar göra och slakta folk. Det låter våldsamt, men det är en våldsam sport, säger han med ett leende till SVT Sport.

Ringde mitt i natten

Han har drömt länge om att få chansen i UFC, så svaret var självklart även om frågan kom med kort varsel.

– Det har varit lite såhär ”när ska de ringa, när ska de ringa, när ska de ringa?”. Nu ringde dem och då kan jag inte säga ”nej, jag behöver tre veckor till”. Jag har alltid sagt att jag är redo att gå match i morgon. Jag försöker att alltid vara i toppform.

Hur kändes det att få samtalet?

– Jag hade väntat jättelänge på det och när samtalet kom så var klockan ett på natten. Det är en konstig känsla, men självklart är jag jätteglad. Jag trodde nästan att de skojade, säger han.

”Är redo för allting”

Kutateladze, som föddes i Georgien, tävlar i lättvikt (70 kilo) och har hållit på med kampsport i hela sitt liv.

Totalt har han vunnit elva av sina 13 proffsmatcher i MMA-karriären, däribland de åtta senaste.

– Det blir aldrig en tråkig match när jag är med. Jag är redo för allting. Ni kommer att få se när dörren stängs. Det kommer att bli en show.

SE OCKSÅ: SVT träffar UFC-fajtern Bea Malecki: ”Folk ska vara så coola och tuffa i kampsporten”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.