”The Mauler” markerade mot dopning i natt

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnornas sista möte inför nattens stora titelfajt i UFC.

Då passade Alexander ”The Mauler” Gustafsson på att skicka en tydlig passning till ärkerivalen Jon Jones.

Svensken klev upp på scenen vid invägningen med en tröja där ordet ”doping” var överkryssat.

Efter att både Jones och Gustafsson klarat viktgränsen på 93 kilo under fredagskvällen, vilket gjorde titelmatchen officiell, klev stjärnorna i natt upp på scenen för den ceremoniella invägningen framför fansen.

Svensken var först upp på scenen iförd en svart munktröja. Den tog han av sig för att i stället visa en vit t-shirt med texten ”doping” överkryssat. Gustafsson pekade mot bröstet och framkallade spridda reaktioner från fansen. En tydlig pik till sin motståndare som fastnade i ett dopningstest i början av december, men trots det får tävla.

Jones i sin tur kom ut med ett stort leende på läpparna, glad över att vara tillbaka i rampljuset efter sin avstängning, och vägrade att se ”The Mauler” i ögonen under hela sin tid på scenen. Medan Gustafsson stirrade på amerikanen nickade han mot publiken och riktade en slängkyss.

– Vägen tillbaka hit har varit lång, men nu står jag här igen framför alla fansen. Jag känner mig så välsignad som får vara här och ber för att Gud använder mig som hans verktyg i morgon, sade Jones kort.

”Se mig krossa Bones”

Gustafsson försökte elda upp publiken.

– Los Angeles, är ni redo? Allt jag har att säga är: Kom och se mig krossa ”Bones” i morgon.

Efter att invägningen var färdig fortsatte Jones, precis som han gjort hela veckan, att ta sig tid för fansen och betala tillbaka efter att hela galan flyttats 40 mil från Las Vegas till Los Angeles. Detta som en följd av hans positiva dopningsprov som gjorde att han inte beviljades licens i Nevada.

Fotnot: Huvudkortet på UFC-galan börjar 04.00 söndag morgon, svensk tid, och sänds på Viaplay. Gustafssons match uppskattas börja omkring 06.00. Svenske Ilir Latifi möter också amerikanen Corey Anderson på samma gala, cirka 04.45.

SVT Sport är på plats och direktrapporterar från galan – följ den här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.