Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jack Hermansson. Foto: TT

Hermansson hoppas på en UFC-gala i Sverige: ”Fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Jack Hermansson stod för en stark insats i UFC London.

Nu hoppas han att hans nästa match blir på en gala i Sverige.

– Det var en av mina highlights i karriären när jag gick i UFC Globen och det vill jag gärna uppleva igen med publikstödet och allting, det är helt fantastiskt, säger 34-åringen från Uddevalla.

Senast UFC körde en gala i Sverige var den 1 juni 2019 när Alexander Gustafsson fick stryk av amerikanen Anthony Smith i den fjärde ronden. Nu ryktas det om att det kan vara dags igen, enligt flera olika källor kollar UFC på möjligheterna att köra en gala i Stockholm i november.

Om så blir fallet hoppas Jack Hermansson, som övertygade stort när han besegrade amerikanen Chris Curtis i London förra helgen, på en match.

– Jag vill verkligen gå i Sverige. Om det blir ett event där i år så hade det varit skitkul, verkligen. Det var en av mina highlights i karriären när jag gick i UFC Globen och det vill jag gärna uppleva igen med publikstödet och allting, det är helt fantastiskt. Så får jag gå det kortet blir jag väldigt glad och får jag gå mot en bra motståndare så blir jag ännu gladare, säger Hermansson till SVT Sport.

Drömmen är en match mot en vass motståndare.

– Jag hoppas få möta någon högre rankad än mig själv. Darren Till kanske, men det är lite småläskigt eftersom han är så skadeutsatt, så jag vet inte om jag vågar boka in mig mot honom, säger Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.