Israel Adesanya är ute efter revansch på UFC 281 i helgen. Foto: TT

Israel Adesanya ute efter revansch på UFC 281: ”En match med extra krydda”

Uppdaterad
Publicerad

Israel Adesanya är en av de mest dominanta mästarna i UFC.

Nu ser han fram emot helgens utmaning – att ta revansch på brassen Alex Pereira.

– Den här matchen har lite extra krydda, säger han.

Mellanviktsmästaren Adesanya har bara förlorat en av sina 24 proffsmatcher i MMA – och det var när han klev upp en viktklass till lätt tungvikt för att bli mästare i ännu en division.

När han nu gör sig redo för nästa titelmatch, i Madison Square Garden i New York, är han extra laddad och revanschsugen.

Motståndaren Alex Pereira från Brasilien har besegrat Adesanya två gånger i kickboxning, varav en brutal knock 2017, och hämtades till UFC i syftet att möta Adesanya. Det menar i alla fall nyzeeländaren.

– De hämtade hit honom och gav honom rätt matcher. Jag tror inte att han har mött någon brottare än och han har bara besegrat en motståndare som varit topp fem på rankingen. Jag mötte en topp 10-fajter i min tredje j**la fajt i UFC och sedan dess har jag tagit över showen. Min meritlista är annorlunda. Men låt honom njuta av sina 15 minuter, säger ”The Last Stylebender”.

– Jag har fått det att se för enkelt ut. Till och med jag började bli uttråkad av att varva resten av viktklassen.

Pereira: Han minns knocken

Adesanya säger att den brutala knocken inte har hemsökt honom.

– Den har aldrig fastnat hos mig. Jag släppte det för länge sedan och nu har universum gett mig en chans att skriva om historien. Varje match jag går är en match jag måste vinna, men den här har lite extra krydda, säger 33-åringen.

Men utmanaren Pereira tror honom inte.

– Den finns kvar i honom, utan tvekan. Hur skulle han någonsin kunna sudda ut minnet av det? Jag vet att det finns kvar, säger Pereira.

Brassen har ”bara” 6-1 i matchfacit i MMA, varav tre raka segrar i UFC, men är desto mer meriterad som kickboxare med 40 matcher och 33 segrar varav 21 på knock. Han har varit världsmästare i två viktklasser som kickboxare i organisationen Glory.

– Jag tänker visa folket att jag har tränat MMA ett tag nu och hur farlig jag kan vara i den här sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.