Jack Hermansson (höger) under UFC-matchen mot Marvin Vettori. Foto: Bildbyrån

Jack Hermanssons första ord efter förlusten: ”Mår skit”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Jack Hermansson fördes till sjukhus efter helgens förlustmatch i Las Vegas.

I sin första intervju efter nederlaget berättar han nu för SVT Sport om de tuffa skadorna han ådrog sig i matchen.

– Just nu mår jag skit, säger 32-åringen.

Den svenske världsfyran, född i Uddevalla men bosatt i Oslo, förlorade på poäng mot italienaren Marvin Vettori efter fem tuffa ronder. Efteråt fördes han till sjukhus med en bruten tå och en fraktur i ögonhålan och gjorde därför inga intervjuer.

Väl hemma i Oslo ger han över telefon en uppdatering kring sitt tillstånd.

– Just nu mår jag skit måste jag säga. Det är inte bra alltså. Jag har ont, är trött, har jetlag. Och så en förlust i bagaget. Det suger, säger ”The Joker” till SVT Sport.

Efter några timmar på sjukhuset i Las Vegas släpptes han och tilläts åka hem. Men nu väntar nya undersökningar i Norge.

– Jag befinner mig just nu i tio dagars karantän, men måste egentligen till sjukhus så jag håller på och läser på kring vad som gäller.

KLIPP: Därför kallas Hermansson för ”The Joker” (april 2019)

”Jag såg dubbelt”

Under tisdagen har han också sett om förlustmatchen i efterhand och försökt analysera vad som gick snett.

I en sekvens halvvägs in i den första ronden golvades Hermansson av ett slag. Det var då han fick frakturen i ögonhålan.

– Jag försökte klara mig tiden ut i rond ett och klarna till i huvudet. Men när ronden är slut och jag ställer mig upp tänker jag ”vad fan är det som händer?”. Jag kände mig inte speciellt skakad av slaget, men såg dubbelt och förstod inte varför det inte försvann, säger han och fortsätter:

– Det kändes som att hela vår matchplan försvann där. Planen var att jag skulle vara lättare på fötterna och använda mycket rörelse och sparkar. Men i andra ronden visste jag inte vad jag skulle göra. Jag såg ju dubbelt, allt var förvrängt. I tredje ronden knäckte jag tån och vågade inte sparka lika mycket längre.

– När jag inte klarade av att utföra vår tekniska plan blev det bara ett krig. Det blev en boxningsmatch på närdistans och det var egentligen det sista som vi ville ha. Det blev mest hjärta på slutet.

ARKIV: Svensken vann i UFC-debuten (18 oktober 2020)

Vill möta Darren Till

Hur ser du tillbaka på din insats?

– Det kan alltid vara värre. Alltså, det är riktigt jävla surt för det blev inte den matchbild som jag förberett mig på, men så är det ibland. Jag får bara göra det bättre i nästa match. Jag vill köra igen så fort kroppen tillåter.

Känner du att det här var ett steg tillbaka?

– Ja, en förlust är alltid ett litet steg tillbaka. Drömmen om titeln flyttas fram lite grand. Nu måste jag vinna en match först innan jag kan börja prata om titlar igen.

Vad ser du framför dig för väg till en titelmatch?

– Med rätt matchning i nästa match behöver det inte vara allt för långt borta. Jag vill fortfarande gärna möta Darren Till (rankad sexa i världen, reds anm). Han kommer också från en förlust så det vore en bra matchning. Slår jag honom är jag fortfarande där uppe i toppen och då är drömmarna inom räckvidd.

Jack Hermansson har varit aktiv och vunnit åtta matcher i UFC från 2016 och framåt – näst mest av alla i mellanviktsklassen. Totalt har han 21 vinster på sina 27 proffsmatcher.

ARKIV: Khamzat Chimaev – UFC-svensken som gör kometkarriär (24 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.