Jack Hermansson efter en UFC-match i Köpenhamn förra året. Foto: Bildbyrån

UFC-stjärnan skadad – Jack Hermansson får ny motståndare

Uppdaterad
Publicerad

Svenske UFC-stjärnan Jack ”The Joker” Hermansson, 32, har fått en ny motståndare den 5 december, uppger amerikanska ESPN.

Den planerade stormatchen mot världssexan Darren Till blir inte av eftersom britten har skadat sig.

Svensken, som själv ligger fyra på världsrankingen, hade vid seger mot Till legat bra till för att få en titelmatch i mellanvikt (84 kilo) mot obesegrade mästaren Israel Adesanya.

Nu väntar i stället en riskabel match mot Kevin Holland, 28. Amerikanen har radat upp fyra raka segrar det här året och jagar en femte innan året är slut. Han finns däremot inte med på UFC:s ranking – som rankar de 15 främsta utmanarna i varje viktklass – och på så vis skulle en svensk seger inte skjutsa Hermansson högre upp.

”The Joker” valde ändå att acceptera matchen eftersom han vill hålla sig aktiv. Senast Hermansson var i buren, i juli, slutade det med seger via submission (hälkrok) efter bara 78 sekunder mot stjärnan Kelvin Gastelum.

Jack Hermansson har vunnit 21 av sina 26 proffsmatcher i karriären att jämföra med Holland som har 20-5 i record.

SE OCKSÅ: UFC-svensken Khamzat Chimaev gör kometkarriär: ”Inte alltid haft mat på bordet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.