MMA-fajtern Jack Hermansson gjorde illa högerfoten när han var ute i naturen och isfiskade. Foto: Instagram/TT Nyhetsbyrån

Svenske MMA-stjärnan Jack Hermanssons skräckskada – på utflykten

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske MMA-stjärnan Jack Hermansson, 32, lär inte gå någon match den närmaste tiden.

Under lördagen var han ute i naturen för att ägna sig åt isfiske.

Det slutade med en tur till sjukhuset och ett otäckt sår på högerfoten.

Varning för starka bilder i klippet ovan!

Uddevallasonen Jack Hermansson tävlar till vardags i världens största MMA-organisation, UFC, där han är rankad sexa i världen bland utmanarna till mästarbältet i mellanvikt (84 kilo).

Han gick sin senaste match i början av december, men den nästa lär dröja ett tag.

För SVT Sport berättar han om lördagens olycka:

– Jag var ute på isfiske och råkade sparka till isborren när jag gick med den i handen och den skar upp foten ganska illa.

”Klantigt och tråkigt”

Kraften var så stor att borren gick rätt igenom en tjock stövel och gjorde ett djupt och flera centimeter långt köttsår.

– Det var klantigt och tråkigt för det förstörde fisketuren och förhindrar ju träningen lite grand. Jag kan ta ut stygnen om 14 dagar, men sedan borde det vara lugnt. Jag kan ju styrketräna och så, så det behöver inte vara så illa. Det var rejält, men allt går bra.

Hur många stygn blev det?

– Jag är osäker på hur många stygn det var invändigt, men utvändigt var det fem, säger Hermansson.

Hermansson har gått totalt 27 proffsmatcher i MMA och vunnit 21. Han har varit aktiv och vunnit åtta matcher i UFC från 2016 och framåt – näst mest av alla i mellanviktsklassen.

SE OCKSÅ: Se när 3-årige sonen avbryter superstjärnan – flera gånger om

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.