Foto: TT

Khabib efter skandalscenerna: ”Min far kommer att vara sur när jag kommer hem”

Uppdaterad
Publicerad

Khabib Nurmagomedov bad om ursäkt efter när han mötte pressen efter matchen.

– Jag vill be om ursäkt till Nevadas idrottskommission och Vegas. Jag vet att det här inte är min bästa sida, säger han.

Det som hade skrivits upp som ”tidernas MMA-fajt” slutade med skandalscener när mästaren Khabib Nurmagomedov började slåss med utmanaren Conor McGregors vänner efter segern.

Vad efterspelet blir är ännu oklart, men Nevadas idrottskommission utreder händelsen. UFC:s president Dana White sade efter matchen att det kan bli tal om både avstängning och böter.

När Khabib Nurmagomedov mötte pressen poserade han med sitt mästarbälte samtidigt som han bad om ursäkt för sitt beteende.

– Jag vill be om ursäkt till Nevadas idrottskommission och Vegas. Jag vet att det här inte är min bästa sida.

Men han riktade även skarp kritik mot både McGregor och media för de händelser som utspelade sig både före och efter fajten.

– Jag förstår inte hur folk kan prata om att jag hoppade ut ur oktagonen. Han snackade om min religion, mitt land och min far. Han kom till Brooklyn, förstörde en buss och dödade nästan en massa människor. Vad är det?

– Min far lärde mig att alltid visa respekt. Media har förändrat sporten. Det här är en respektfull sport, inte en sport där man trashtalkar. Man kan inte prata om religion och land.

– Min far kommer att vara sur när jag kommer hem.

Khabib avslutade sedan intervjun med att säga att han blivit gratulerad av Rysslands president Vladimir Putin efter segern.

– Putin ringde mig och sa grattis. Han var väldigt stolt över att jag vann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.