Khamzat Chimaev har två raka segrar i UFC. Foto: Bildbyrån

Klart med ny match för UFC:s succésvensk

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Khamzat Chimaev, 26, slog igenom stort i MMA-världen i juli när han satte UFC-rekord med två segrar inom loppet av tio dagar.

Nu står det klart att nästa match blir i Las Vegas redan den 19 september.

För motståndet står amerikanen Gerald Meerschaert.

Matchen är inte officiellt bekräftad än, men den rapporterades först av den brasilianska tv-kanalen Combate och även källor till SVT Sport bekräftar uppgifterna.

Matchen kommer att ske i mellanvikt (84 kilo) vilket är ett hack ovanför hans rätta viktklass (weltervikt, 77 kilo).

32-årige Meerschaert är Chimaevs klart mest meriterade motståndare hittills och amerikanen har gått hela 44 proffsmatcher varav 31 har slutat med seger. Dessutom har han dålig erfarenhet av att möta svenska fajters, 2018 förlorade Meerschaert mot Jack ”The Joker” Hermansson i första ronden.

Chimaev är obesegrad med 8-0 i proffskarriären och gjorde UFC-debut med dunder och brak i juli. Sett över två matcher träffade han sina motståndare 192 gånger och blev själv bara träffad två (!) gånger.

ARKIV: Nytt UFC-rekord när Khamzat Chimaev vann igen (26 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.