Conor McGregor gör UFC-comeback. Foto: TT

McGregor gör comeback i supermöte

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att UFC-stjärnan Conor McGregor kommer att ta sig an den obestridde och obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov på UFC 229 den 6 oktober i Las Vegas.

– De kommer att rusa ut i buren och attackera direkt. Det är en fantastisk match, säger UFC-presidenten Dana White till Fox Sports.

Conor McGregor – som var den förste i UFC-historien att erövra bälten i två viktklasser samtidigt är nu utmanare i matchen mot den regerande mästaren Nurmagomedov – har chansen att återerövra bältet i lättvikt.

– Det är en gigantisk match. Det här är den största matchen i UFC:s historia, säger organisationens president Dana White.

Irländaren har hunnit med en sensationell boxningsmatch, 26 augusti 2017, mot boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr. Trots förlust i den matchen var det ett avgörande ögonblick för McGregor. Hans stjärnstatus höjdes ytterligare, sportsligt såväl som ekonomiskt. Men i år har han hamnat mest i  fokus efter att han i våras attackerade en buss med UFC-fighters, händelsen blev en rättslig fråga och han har erkänt sig skyldig och fått sin dom efter flera domstolsförhandlingar.

Nu återstår två månaders väntan – på vad som potentiellt kan bli historiens mest omtalade kampsportsögonblick.

– Båda är i toppen av sina karriärer, jag visste att det här var fighten vi borde få till, säger White.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.