Situationen där Conor McGregor bryter benet. Sekunder senare är matchen mot Dustin Poirier över. Foto: Bildbyrån

MMA-stjärnan Conor McGregor hade stressfrakturer i benet före skräckskadan på UFC 264

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor råkade ut för ett otäckt benbrott vid helgens stora UFC-gala i Las Vegas.

Nu hävdar irländaren att han var skadad redan före matchen.

– Alla visste om det och det diskuterades om jag skulle dra mig ur, säger han.

Det är i ett sex minuter långt klipp på sociala medier som Conor McGregor nu berättar mer om spelet bakom kulisserna inför UFC 264 i Las Vegas som ägde rum under den gångna helgen.

Han säger då att han hade flertalet stressfrakturer i benet, och att UFC kände till detta redan på förhand.

– Jag gick in i matchen skadad. Folk frågar mig när benet gick av, men när gick benet egentligen av? Fråga Dana White (UFC:s president, reds anm), fråga UFC, fråga Dr. Davidson som är UFC:s huvudläkare. Jag hade stressfrakturer i benet när jag klev in i buren, säger McGregor.

”Jag är som Schwarzenegger”

Stressfrakturer uppstår när skelettet överbelastas vid upprepade tillfällen och kan till exempel bero på en för stor träningsdos.

– Jag behövde behandling för mitt ben, men jag hade aldrig gått med på att opereras om inte något sånt här hände. Nu hände det och jag har fått precis det jag behövde, en titanstav i benet. Jag är som Arnold Schwarzenegger i Terminator.

Matchen i fråga stoppades mellan rond ett och två efter att irländaren fallit till marken med ett brutet skenben med bara sekunder kvar av den första ronden.

Efteråt tvingades han genomgå en tre timmar lång operation på världsberömda sjukhuset Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

Nu väntar sex veckor på kryckor och där efter lång rehabilitering. Enligt Dana White väntas superstjärnan vara tillbaka ”om ett år”.

KLIPP: McGregor bröt benet och förlorade (11 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.