Förre UFC-mästaren Michael Bisping (höger) tycker att MMA-stjärnan Conor McGregor borde sparka sin tränare. Foto: TT

Legendarens råd till Conor McGregor: ”Sparka din tränare direkt”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor, 33, förlorade helgens stormatch mot Dustin Poirier.

Enligt legendaren Michael Bisping måste han nu sparka sin tränare omedelbart.

– Hans uttalanden efter matchen är oroväckande, säger Bisping till BT Sport.

Conor McGregor förlorade det upphaussade returmötet mot amerikanen Dustin Poirier i Las Vegas efter att han brutit skenbenet i slutsekunderna av rond ett.

Irländaren har nu förlorat tre av sina fyra senaste matcher i oktogonen och många tycker nu till om vad superstjärnan borde göra för att få fart på karriären igen.

Michael Bisping, före detta UFC-mästare i mellanvikt och med 24 UFC-matcher på meritlistan, anser att McGregor måste sparka John Kavanagh, som varit hans huvudtränare under hela karriären.

Anledningen?

Kavanagh sade i en intervju efter McGregors förlust att han tyckte att matchen gick ”fantastiskt bra” och att han ”inte alls var orolig, tvärtom var jag väldigt, väldigt nöjd”.

”Det är väldigt oroväckande”

I själva verket ansåg två av tre ringdomare att Poirier vann ronden med 10-8, det vill säga överlägset, jämfört med 10-9 som är det normala.

– Om det stämmer att John Kavanagh såg matchen på det viset borde Conor sparka honom direkt. Det är väldigt oroväckande. Din kille låg på marken och blev dominerad. Det var en 10-8-rond för Dustin. Conor fick stryk helt enkelt, säger Michael Bisping och fortsätter:

– Benbrottet är väldigt olyckligt, men det ger också McGregor en ursäkt, för med tanke på hur matchen såg ut kändes det inte alls sannolikt att Conor skulle vända på det. Rond ett brukar vara Conors bästa, men det var ingen vidare prestation.

Prognosen: Sex veckor på kryckor

McGregor själv har publicerat ett kort klipp på sociala medier där han förklarar att han har opererat sitt skadade ben.

– Operationen gick planenligt och jag mår fantastiskt. Nu väntar sex veckor på kryckor och sedan börjar vi återuppbyggnaden, säger 33-åringen.

I intervjun som gjordes i buren direkt efter matchens slut hävdade irländaren att han höll på att vinna matchen och ”boxade skallen av Poirier”.

Han uttryckte också att han vill ha ett returmöte med Poirier, vars nästa match kommer att bli en titelmatch i lättvikt mot mästaren Charles Oliveira.

KLIPP: McGregor bröt benet och förlorade (11 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.