Pannie Kianzad fortsätter imponera i UFC. Foto: TT

UFC-svenskan tog fjärde raka: ”Jag hade bra kontroll överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Vid nattens UFC 263, i Glendale, tog hon sin fjärde raka seger.

Pannie Kianzad besegrade den rutinerade fajtern Alexis Davis via enhälligt domslut, 30-27, 30-27, 29-28.

– Det var tufft, en jämn match, men jag kände att jag hade den, säger Kianzad till SVT Sport.

Inatt gick UFC 263 av stapeln och den svenska fajtern Pannie ”Banzai” Kianzad (16-5) hade chansen att ta sin fjärde raka seger.

Och den tog hon.

– Det var tufft, en jämn match, men jag kände att jag hade den. Jag hade bra kontroll överallt, säger Pannie Kianzad till SVT Sport.

29-åringen slog veteranen Alexis Davis, 36, (20-12) via enhälligt domslut till siffrorna 30-27, 30-27, 29-28 i  bantamviktsklassen.

– Jag var väldigt, väldigt nervös inför den här fajten, men jag tog mig samman. Det är lite annorlunda att möta någon som har varit med så länge. Men jag visste att om det var någon som skulle klara det så var det jag.

Trots nervositeten inledde Kianzad fajten bäst, om än något passivt. Första ronden innehöll en hel del precisionsslag från svenskans sida och Davis hade inte mycket att sätta emot.

– Jag försökte läsa av det hon gjorde och jag hade lite tankar om vad hon tänkte göra. Det är svårt att gå in med en klar gameplan. Men hon verkade inte vilja ta ner mig som jag trodde och jag gav henne inte tillåtelse att göra det och höll det så mycket stående som möjligt.

”Jag fick ett par bra smällar”

Alex Davis, som inför fajen hade tre förluster på sina fyra senaste, kom i gång i rond två och pressade ”Banzai”. Hon var dock aldrig illa ute.

– Det blev jämnare än vad jag ville. Hon fick in några sparkar men jag kände egentligen att det inte var någonting att oroa sig för just då i alla fall.

– Över mitt ena blomkålsöra revs kanten upp och det blödde in mot näsan, jag fick ett par bra smällar, men det var ingenting som påverkade så.

Utmanade en viss fajter i segerintervjun

Hon var egentligen planerad att möta den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington (11-9), som drog sig ur.

– Min plan har nu varit att gå den här fajten, för att hålla mig aktiv, vinna den och möta henne senare i slutet av sommaren. Det är det jag hoppas på.

Om hon har ett UFC-bälte i sikte?

– Jag vill vara realistiskt, jag kan tänka mig tre-fyra fajter innan en titelmatch. Definitivt att jag är närmast (ett bälte) av svenskarna, men det är också för att jag är aktiv. Sedan vinner jag också mot toppfajters och det måste jag göra om jag vill komma dit jag snackar om.

Pannie Kianzad är rankad elva i bantamviktsdivisionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.