Foto: TT Nyhetsbyrån

MMA-stjärnan Jon Jones vill möta The Mauler

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson har varit tydlig. Han vill få till en returmatch mot tidernas kanske främste MMA-fajter Jon Jones. Nu står det klart att även ”Bones” är sugen på att möta svensken igen.

– Jag har hört talas om att Alexander Gustafsson kan bli den första jag möter när jag kommer tillbaka, vilket jag är exalterad över, säger Jones till RT Sport.

Jon Jones fick för en vecka sedan sitt straff av amerikanska antidopningsbyrån Usada. Världsstjärnan dömdes till 15 månaders retroaktiv avstängning och är därför fri att tävla igen från och med den 28 oktober.

Svensken ”The Mauler” utmanade direkt sin ärkerival – som fortsatt hungrar efter en revansch.

– Det är Jones jag vill möta. Han är bäst i världen, vi har en returmatch som måste bli av, sade UFC-svensken till SVT Sport då.

– Vi har ouppklarade affärer. Vi har en fajt till att gå. Det finns ingen match som kan motivera mig mer än kamp mot Jones.

”Kommer avsluta honom”

Nu har amerikanen svarat.

– Det är möjligt att Alexander Gustafsson blir den första jag möter när jag kommer tillbaka. Jag skulle gärna möta honom igen och ta honom på allvar den här gången. Senast vi möttes levde jag inte livet som en mästare borde leva, säger Jones till RT Sport och fortsätter:

– Jag tränade inte så hårt inför den senaste kampen mot Gustafsson och det är ingen bortförklaring utan sanningen. Jag kunde ha ansträngt mig mycket mer, jag blev trött efter de två första rundorna vilket normalt aldrig händer i mina fajter. Så nästa gång jag möter honom kommer jag att avsluta honom.

Mauler ryktas få ny match

Under onsdagen kom samtidigt uppgifter om att ”The Mauler” får en ny match den 3 november. Enligt ESPN-journalisten Ariel Helwani är Gustafsson aktuell för en match mot kubanen Yoel Romero i Madison Square Garden. Skulle matchen bli av kan det stå ett titelbälte på spel om nuvarande mästaren Daniel Cormier fråntas bältet. Annars kan det röra sig om ett interimbälte.

Jon ”Bones” Jones vill möta Alexander Gustafsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.