Amanda Nunes avslutar Holly Holm. Foto: TT Nyhetsbyrån

UFC-mästaren Nunes vann på knock i första ronden

Uppdaterad
Publicerad

Hon vill bli ihågkommen som tidernas främsta kvinnliga MMA-fajter.

I natt bjöd mästaren Amanda Nunes, 31, på en ny styrkedemonstration när hon knockade Holly Holm i första ronden.

– Jag ville knocka Holly med ”hennes egen” spark, säger Nunes efteråt.

Efter den inom MMA-kretsar klassiska knockouten mot Cris Cyborg i december bjöd Amanda Nunes i natt på en ny tung seger.

Fyra minuter och tio sekunder in i den första ronden knockade hon förra mästaren Holly Holm med en huvudspark och ett par efterföljande slag.

– Jag sade till mina tränare att jag ville knocka henne på samma sätt som hon brukar knocka sina motståndare. Och det gjorde jag, säger brasilianskan.

Amerikanskan Holm har en tendens att lyfta sitt högra ben före hon sparkar, en tendens som Nunes hade lagt märke till och kunde utnyttja.

Närmar sig Rouseys rekord

Amanda Nunes – UFC-mästare i både bantamvikt (61 kilo) och fjädervikt (66) – har nu besegrat alla tidigare mästare i bantamviktsklassen.

Det här var fjärde gången hon försvarade sitt mästarbälte i bantamvikt. Två bakom Ronda Rouseys rekord på sex titelförsvar.

Efter segern berättade Nunes att hon vill försvara sitt bälte i fjädervikt, viktklassen ovanför, härnäst.

– Jag ska prata med Dana White (UFC:s president, reds anm) i morgon och så får vi prata om det här. Men jag vill helt klart försvara mitt fjäderviktsbälte, säger hon.

37-åriga Holly Holm har nu förlorat fem av sina sju senaste matcher varav fyra har varit titelmatcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.