Khabib Nurmagomedov är klar för ny titelmatch Foto: TT

Efter dödsbeskedet – stjärnan klar för ny match

Uppdaterad
Publicerad

I början av juli kom beskedet att Khabib Nurmagomedovs pappa gått bort.

Efter osäkerhet om ryssens framtid står det klart att han snart är tillbaka i oktagonen igen.

I oktober går han en match mot Justin Gaethje om lättviktsbältet.

För drygt en månad sedan gick MMA-stjärnans pappa bort efter en hjärtinfarkt. Många har sedan dess undrat när och om Khabib Nurmagomedov kommer tillbaka till sporten. Men nu står det klart att han går en titelmatch i lättvikt mot amerikanaren Justin Gaethje den 24:e oktober.

Nurmagomedov har varit innehavare av mästarbältet i lättvikt sedan april 2018 och har på sina 28 matcher aldrig förlorat. Motståndaren Gaethje har under tiden stjärnan varit borta haft ett så kallat Interim-bälte, ett tillfälligt mästarbälte i klassen. Nu får han chansen att fajtas om det riktiga bältet efter ha besegrat Tony Ferguson i maj.

Just Ferguson skulle ha gått en titelmatch mot Nurmagomedov under våren, men matchen blev inställd på grund av reserestriktionerna under pandemin.

MER MMA: Nytt UFC-rekord när Khamzat Chimaev vann igen (26 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.