Foto: TT

Ordkrig inför Gustafssons titelmatch: ”Nu gjorde du bort dig”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Alexander Gustafsson säger att ”svenskarna kommer att ta över” när han och Ilir Latifi tävlar på samma UFC-gala i Las Vegas den 29 december.

Det får motståndaren Jon Jones att tända till.

– Nu gjorde du bort dig kompis, skriver amerikanen på sin Instagram.

Temperaturen börjar skruvas upp inför Alexander Gustafssons titelmatch i UFC mot storstjärnan Jon Jones som nu är mindre än en månad bort.

På samma gala går träningskompisen Ilir Latifi en viktig match mot en annan amerikan, Corey Anderson, och i en video på sociala medier pratar Gustafsson nu om en ”Swedish takeover”.

– Den 29 december på UFC 232 möter jag Jon Jones och ni kommer att få se något ni aldrig har sett förut. Jag kommer att slå han som aldrig har blivit besegrad. Jag och min kompis Ilir Latifi tävlar i Las Vegas så gör er redo för svenskarna kommer att ta över, säger ”The Mauler” i klippet.

”Killen gör ett stort misstag”

Och det dröjde inte länge innan Jon Jones svarade.

– Svenskarna kommer att ta över? Sluta med den där skiten. Jag är en stolt amerikansk mästare och kommer att behålla mitt bälte här på amerikansk mark. Nu gjorde du bort dig kompis, skriver han i ett eget inlägg där han publicerat Gustafssons videoklipp.

Stjärnans manager Malki Kawa kommenterar också:

– Wow, killen (Gustafsson, reds anm) gör ett stort misstag i det mentala spelet. En månad före matchen så ger han mästaren motivation, skriver Kawa.

Svenskens tredje titelmatch

För Gustafsson (18–4) blir det hans tredje titelmatch i UFC efter att ha förlorat två, varav den första var mot Jon Jones i Toronto 2013. Svensken har vunnit sina två senaste matcher, men har varit inaktiv och inte gått någon match sedan han vann i Globen i maj förra året.

Jon Jones (22–1) har visserligen en förlust på papperet, men det för nästan tio år sedan när han diskades i en match som han totaldominerade. Han anses av många vara världens bäste MMA-fajter genom tiderna. Så sent som förra sommaren var han UFC-mästare i lätt tungvikt, men fråntogs bältet efter att ha testat positivt för dopning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.