Claressa Shields vann sin MMA-debut. Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-guldmedaljören vann sin MMA-debut

Uppdaterad
Publicerad

MMA-debut för dubbla OS-guldmedaljören Claressa Shields.

Då besegrades Brittney Elkin på teknisk knockout.

I april stod det klart att amerikanskan Claressa Shields väljer att byta bana och satsa på en MMA-karriär, då hon skrev på ett flerårigt kontrakt med organisationen PFL (Professional Fighters League). Det efter att boxningsvärldsmästaren vunnit två OS-guld som amatör och gått elva obesegrade matcher som proffs.

– Jag ser fram emot att cementera mitt arv som den främsta kvinnliga kampsportaren genom tiderna. Det ska bli spännande att kliva in i PFL-buren för första gången och visa att jag inte backar för några som helst utmaningar. Jag har redan visat att jag är den bästa boxaren i världen, och nu tänker jag göra samma sak med MMA, sa Shields enligt ESPN.

I natt, svensk tid, ägde MMA-debuten rum i Atlantic City. En debut som slutade med seger för amerikanskan. Det var dock landsmaninnan Brittney Elkin som hade övertaget i stora delar av matchen, men drygt två minuter in i den sista ronden kunde Shields vinna på teknisk knockout.

Efter fajten var Claressa Shields euforisk.

– Det känns som att jag drömmer. Det är galet, säger hon enligt ESPN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.