Pannie Kianzad efter vinsten: ”Jag har koll på de här tjejerna mer än vad de tror”

Uppdaterad
Publicerad

Segern mot rutinerade Bethe Correia var tveklöst den största hittills i Pannie Kianzads karriär. Nu väntas 28-åringen få en plats i UFC:s topp 15-ranking. Och hon har minst sagt koll på motståndarna i världseliten.

– Jag har koll på de här tjejerna mer än vad de tror. Jag vet alla stilar, jag vet vad de äter till frukost och lunch, säger Pannie Kianzad.

Den senaste UFC-vinsten mot Bethe Correia, en motståndare som tidigare hade slagits mot bland annat legendarerna Ronda Rousey och Holly Holm, gav Pannie Kianzad andra raka vinsten i världens största MMA-organisation. Det var en harmonisk Kianzad som gick in i mötet, som ägde rum på UFC:s ”Fight Island”.

– Jag har aldrig varit så lugn, jag hade ingen stress i kroppen. Nervös är jag alltid men jag kände en extra lättnad i kroppen, säger Pannie Kianzad om sin senaste match.

Händelserikt år

Vägen till UFC var allt annat än spikrak för Pannie Kianzad. Efter en förlust i finalen av ”The Ultimate Fighter” 2018, realityprogrammet där fajters har chans att få ett kontrakt i UFC, blev det under 2019 en match i Superior Challenge.

Mycket har hänt på ett år och när Pannie Kianzad nu siktar mot sportens toppnamn har hon gjort sin hemläxa.

– Jag har koll på de här tjejerna mer än vad de tror, jag har haft koll på dem i över åtta år. Jag vet alla stilar, jag vet vad de äter till frukost och lunch. Det här är bara något jag har förberett mig för när jag väntat på mitt kontrakt, säger Pannie Kianzad.

Tuffa matcher väntar

Att målet är att bli världsmästare råder det inga tvivel om.

– Det är många matcher kvar och jag måste gå igenom otroligt tuffa tjejer för att komma dit, men det är målet, säger Pannie Kianzad.

KLIPP: Pannie Kianzad efter segern mot topp 15-rankade Bethe Correia (30 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.