Tufft motstånd väntar UFC-fajtern Pannie Kianzad.

UFC-svenskan Pannie Kianzad får sin önskefajt

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av november utmanade UFC-fajtern Pannie Kianzad veteranen Bethe Correia från Brasilien.

Nu har svenskan fått sin önskefajt.

– Det här ger mig chansen att skina lite på den stora scenen, säger hon till SVT Sport.

Efter att ha vunnit sin första match i UFC, i Moskva i början av november, valde Pannie Kianzad att utmana brasilianskan Bethe ”Pitbull” Correia.

– Jag vill gärna möta henne och välkomna henne till Europa, sade Kianzad då till SVT Sport.

Nu står det klart att Kianzad får sin vilja igenom.

Möts i Brasilien

Den 9 maj ställs hon mot Correia i dennes hemland Brasilien på storgalan UFC 250 i São Paulo.

– Man vet aldrig hur länge man fajtas så varför inte be om de matcher man verkligen vill ha, säger den 28-åriga skånskan till SVT Sport.

– Jag kände att en match mellan oss är vettig. Hon är en veteran i UFC, men jag är också en veteran med 17 proffsmatcher i bagaget och jag har mött bra motstånd.

Correia stod på toppen av karriären 2015 när hon obesegrad utmanade storstjärnan Ronda Rousey om UFC-bältet i bantamvikt (61,2 kilo).

Knockad i titelmatchen

Brasilianskan blev knockad efter bara 34 sekunder i den matchen men har mött toppmotstånd ända sedan dess, dock med blandade resultat.

– Jag tror fortfarande att Bethe har några bra matcher kvar och hon slåss farligt men intressant. En sådan match passar mig bra och en vinst över henne får in mig topp 15 på världsrankingen vilket är ett av mina mål det här året, säger Kianzad.

Correia är just nu rankad 13:e i världen bland utmanarna till mästarbältet. Kianzad finns i dagsläget inte med på UFC-rankingen som innehåller de 15 främsta namnen. En annan Malmö-baserad fajter, Lina Länsberg, är rankad elva.

Pannie Kianzad har ett matchfacit som MMA-proffs på tolv segrar och fem förluster.

ARKIV: Conor McGregors galna comeback – vann på 40 sekunder (19 januari 2020)

ARKIV: McGregor tröstade motståndarens 82-åriga farmor (19 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.