Svenska MMA-stjärnan Lina Länsberg i UFC-oktagonen. Foto: Bildbyrån

Segersviten i UFC bruten för Lina Länsberg

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Lina Länsberg, 37, kom till nattens UFC-gala med två raka segrar.

Men comebackande stjärnan Sara McMann, 39, blev för svår.

Den förra OS-silvermedaljören använde sin starka brottning och vann en klar poängseger.

Länsberg hade chansen att slå sig in på världsrankingens topp tio i bantamvikt (61,2 kilo) vid en seger mot förra titelutmanaren Sara McMann i Raleigh, North Carolina.

Men amerikanskan, som varit borta från sporten i två år eftersom hon fött barn, dominerade i comebacken.

McMann har en lång meritlista som brottare, bland annat ett OS-silver från Aten 2004, och plockade ner Länsberg på mattan redan 30 sekunder in i den första ronden.

Matchen gick tiden ut och även om stjärnan inte gjorde någon större skada så kontrollerade hon nästan hela matchen, cirka 13 minuter av totalt 15, i en dominant position på marken.

Domarsiffrorna skrevs till 30-27, 30-26 och 30-25. Två av domarna tyckte alltså att McMann vann en eller fler ronder överlägset.

Vill träna med Länsberg

Efter matchen var det glada miner och när de båda lägren tackade varandra sågs en glad McMann bjuda in Länsberg till USA för att träna tillsammans.

”Lina kan hjälpa mig med mina svagheter så hjälper jag henne med hennes”, sade McMann till svenskans tränare Akira Corassani, också före detta UFC-fajter.

McMann förbättrar i och med segern sitt matchfacit till tolv segrar och fem förluster medan Länsberg, rankad elva i världen, nu har tio segrar och fem förluster.

KLIPP: Här spräcker UFC-stjärnan SVT-reporterns revben (18 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.