Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Dana White och Khamzat Chimaev har att säga. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Presskonferens inställd inför Khamzat Chimaevs match mot Nate Diaz – efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

Presskonferensen inför den planerade stormatchen mellan den svenske stjärnan Khamzat Chimaev och Nate Diaz ställdes in – för första gången i UFC-historien.

Anledningen: Ett bråk backstage där Chimaev var involverad.

– Det var galet, helt sjukt, säger UFC-chefen Dana White.

Chimaev är en av UFC:s absolut största stjärnor, och har vunnit samtliga fem matcher han har gått i organisationen. Många såg fram emot matchen mot Diaz och intresset för matchen minskade knappast efter incidenten inför presskonferensen där duon skulle närvara. Men den ställdes in i allra sista stund.

Ska ha startat med spark

När UFC-chefen Dana White efter beskedet blev intervjuad av diverse reportrar bekräftade han att anledningen var ett bråk som startades av Chimaev och mellanviktaren Kevin Holland – som ska gå en match på samma gala. Uppgifter, som inte är bekräftade officiellt men som kommer från flera vittnen enligt MMA Fighting, ska Chimaev ha varit den som inlett bråket via att sparka Holland i bröstet. Därefter ska även Diaz gäng blivit involverat i bråket.

– Jag sa åt dem att inte leka med oss. Kevin fick vad han förtjänade, precis som Diaz, säger Chimaev på sitt Instagram-konto.

– Det jag inte ville var att alla de där skulle ha kommit ut samtidigt, det hade inte varit bra. Diaz gäng kom hit med 57 personer. Khamzats gäng kom med 30 eller något sånt där, och så var det flera personer som höll på där bakom. Det var galet. Helt sjukt, säger White.

”Var väldigt fysiskt”

Chimaev och Holland har hånat varandra i diverse intervjuer och utspel på sociala medier den senaste tiden, och har tidigare varit nära att hamna i fysiskt handgemäng.

– Det var väldigt fysiskt. Det var mycket som hände där inne. Jag tog rätt beslut. Det var flera fighters som var inblandade. Man behövde inte vara en kärnfysiker för att förstå vartåt det barkade. Det var så många personer som var involverade, säger Dana White.

”Sluta bete er som idioter”

Händelsen har förstås uppmärksammats stort i MMA-världen, och det är många profiler som är kritiska till agerandet.

”Fighters: Sluta bete er som idioter. Förstör inte presskonferenser, invägningar och fighter. Folk betalar sina surt förvärvade pengar för att få vara en del av det”, skriver exempelvis UFC-proffset Derek Brunson på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.