”The Mauler” laddad inför comebacken i natt

Uppdaterad
Publicerad

MMA-fajtern Alexander ”The Mauler” Gustafsson meddelade i fjol att han slutar, I natt gör han comeback på den så kallade ”Fight Island” i Abu Dhabi mot före detta tungviktsmästaren Fabricio Werdum.

– Jag känner mig starkare och hungrigare än någonsin, säger Alexander Gustafsson till SVT Sport.

Det har gått ett år sedan Alexander Gustafsson la handskarna på den berömda hyllan. Förlusten mot Anthony Smith var hans andra på raken och faktum är att Sveriges fixstjärna inom fighting inte har vunnit sedan 2017. Han har dessutom bara två segrar på de senaste fem åren.

Men detta faktum vill Gustafsson helst tona ner.

– Jag har tävlat en match om året, det är där vi ligger. Gör om, gör rätt, säger han kort om utgångsläget.

Internationellt har den kontroversielle Conor McGregor gjort pausande och comebackande till en konstart, och tjänat enorma pengar på uppmärksamheten.

I jämförelse med honom är Gustafsson en nybörjare på återkomster, när han nu lämnar lugnet med familjen och tar sig an den brasilianske före detta världsmästaren Fabricio Werdum.

”Har ett kontrakt, så vet vad jag tjänar”

Dessutom i en ny viktklass: tungvikt.

– Det är en tuff bransch, vi springer inte efter en boll eller en puck, utan vi slår varandra på käften. Man har bra och dåliga dagar, och en dålig match för oss är livsavgörande.

Hur mycket är kärlek till sporten respektive ren försörjning?

– Det där går helt klart hand i hand, men det är mycket uppoffrande. Hade jag inte haft kärleken till sporten så hade det inte varit värt det.

Vet du vad du kommer att tjäna på matchen ekonomiskt?

– Jag har ett kontrakt, så jag vet vad jag tjänar, säger Alexander Gustafsson hemlighetsfullt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.