Foto: TT

”The Maulers” motståndare skadad – UFC letar ersättare

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Alexander Gustafssons kommande motståndare Volkan Özdemir har brutit näsan, rapporterar amerikanska ESPN.

Schweizaren kan därför inte gå match den 4 augusti och UFC letar nu efter en ersättare.

– Alex fokuserar fortfarande på att tävla då och vem han möter spelar egentligen ingen roll. Han är redo, säger tränaren Andreas Michael till SVT Sport.

I går träffade Gustafsson media inför sin kommande match på UFC 227 i Los Angeles den 4 augusti. Hans första match på nästan 15 månader efter att ha besegrat brassen Glover Teixeira på knock i Globen i maj förra året.

Men bara en dag senare kommer ett mardrömsbesked för den svenske MMA-stjärnan.

Motståndaren Volkan Özdemir har brutit näsan och måste dra sig ur matchen, enligt amerikanska ESPN.

”Besviken och arg”

Trovärdige reportern Ariel Helwani, flera år i rad utsedd till världens främste MMA-journalist, rapporterade nyheten först och skriver att UFC just nu letar efter en ersättare till Özdemir.

– Man blir besviken, arg och irriterad. Alex har tränat för det här sedan i januari och det har nämnts flera olika motståndare. Nu är vi tillbaka på ruta ett. Men nu gäller det att behålla fokuset och motivationen, säger Gustafssons tränare Andreas Michael till SVT Sport.

Går sannolikt match ändå

Det mesta talar för att Gustafsson kommer att fajtas på galan den 4 augusti, men mot en annan motståndare.

– UFC vill att Alex ska tävla då så vi fokuserar på det och håller på att lösa det. Vi försöker bara vara positiva och hålla motivationen uppe. Egentligen spelar det ingen roll vem han möter för Alex kan vinna mot vem som helst, säger Michael.

– Alex är förstås inte glad just nu, men vi spelar inte kort utan det här är fighting. Folk skadar sig och det är sånt som händer.

Trion med tänkbara ersättare

Ovince Saint Preux, Luke Rockhold och Yoel Romero har alla nämnts som tänkbara motståndare för ”The Mauler” tidigare under året.

Trion borde nu ligga bra till för att ersätta den skadade Özdemir.

– Alex är förste utmanare till mästarbältet och att möta honom är en bra möjlighet för andra fajters som vill ta ett stort kliv, säger Andreas Michael.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.