Amerikanen Tony Ferguson (höger) under UFC 229 i Las Vegas i oktober 2018. Foto: TT

Vändningen: UFC skjuter upp alla galor tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

MMA-organisationen UFC tänkte starta i gång igen nästa vecka, men vänder nu helt.
Alla kommande galor skjuts upp tills vidare.
– Jag vill att alla mina fajters ska känna sig säkra. Ta den här tiden till att vara med era familjer, säger UFC-presidenten Dana White till ESPN.

MMA-organisationen UFC har ställt in de tre senaste galorna, men meddelade tidigare under veckan att de tänkte starta i gång igen nästa vecka med en stor gala.

Nu meddelar presidenten Dana White i en intervju med ESPN att så inte blir fallet.

Högt uppsatta personer på Disney och ESPN – Disney äger ESPN som är sändande tv-bolag av UFC i USA – har bett Dana White att skjuta upp kommande galor tills vidare.

– Samtalet kom från den högsta nivån inom Disney och ESPN och de bad mig att ta ett steg tillbaka och inte gå vidare med nästa veckas evenemang. Men vi var redo att köra, säger White.

Två svenskar är inbokade

Just nu är två svenskar inbokade att gå matcher inom en snar framtid, Jack Hermansson och Pannie Kianzad den 2 respektive 9 maj. Vad som händer med deras matcher är oklart.

– Jag vill att alla mina fajters som står under kontrakt ska känna sig säkra. Ta den här tiden till att vara med era famijer och oroa inte över den ekonomiska biten. Jag kommer att ta hand om så många av er jag bara kan, säger Dana White.

”Fight Island är på riktigt”

White har tidigare berättat att han säkrat en privat ö för att kunna anordna galor. Detta för att kunna få tillbaka sina internationella stjärnor på banan när USA har infört hårda reserestriktioner.

Han hoppas att ön står redo om ungefär en månad.

– ”Fight Island” är på riktigt och vi håller på att bygga upp infrastrukturen just nu. Det kommer att ske och vi kommer att vara den första sporten som kommer tillbaka.

En dryg timme före att UFC meddelade sitt besked hade Kaliforniens senator Dianne Feinstein uttryckt sin oro och vädjat till UFC att skjuta upp nästa veckas gala som skulle äga rum i närheten av Fresno, Kalifornien.

I tisdags krävde även ARP, ett amerikanskt läkarförbund för kampsport, att alla evenemang ställs in tills vidare.

KLIPP: UFC-svenskan Pannie Kianzad kan få tävla på en privat ö (7 april 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer