UFC-mästaren Kamaru Usman besegrade kaxige utmanaren Colby Covington i natt. Foto: TT

UFC-mästaren tystade kaxig utmanare med sen knockout

Uppdaterad
Publicerad

Colby Covington är en av MMA-världens mest kontroversiella fajters.

I natt blev den kaxige utmanaren tystad av UFC-mästaren Kamaru Usman – som vann titelmatchen i weltervikt via sen knockout i rond fem.

– Alla trodde att hans snack har påverkat mig, men mentalt är jag starkare än alla andra i den här viktklassen, säger Usman.

Den utåtriktade, och av många avskydde, amerikanen Colby Covington har i månader ägnat sig åt ”trash talk” mot UFC-mästaren i weltervikt (77,1 kilo) Kamaru Usman från Nigeria.

Men i nattens titelmatch på storgalan UFC 245 i Las Vegas var det Usman som fick sista ordet.

Med bara 50 sekunder kvar av matchen, 4.10 in i den femte ronden, vann Usman via teknisk knockout och försvarade sitt mästarbälte för första gången.

– Jag har hört hela veckan, hela månaden, ända sedan fajten blev officiell att ”Colby är i huvudet på Kamaru, känslorna kommer att ta över”. Men låt mig berätta för er alla att anledningen till att jag är bäst i världen är att jag mentalt är starkare än alla andra i den här viktklassen, säger Usman.

Efter den tredje ronden berättade Covington för sin ringhörna att han trodde att käken var bruten. Efter matchen fick han föras till sjukhus.

Holloway förlorade bältet

Två andra titelmatcher avgjordes på samma gala. Först försvarade tidernas främsta kvinnliga MMA-fajter, brasilianskan Amanda Nunes, sitt mästarbälte i bantamvikt (61,2 kilo). Hon besegrade utmanaren Germaine de Randamie på poäng efter fem ronder (49-44, 49-46, 49-45).

– Ärligt talat kände jag mig lite off i dag, men som mästare har jag alltid en plan A, B och C, säger hon.

Stjärnan Max Holloway förlorade sitt mästarbälte i fjädervikt efter förlust mot Australiens Alexander Volkanovski. Den tidigare så dominanta mästaren föll på poäng efter fem ronder (45-50, 47-48, 47-48).

Förlusten var Holloways första i viktklassen sedan mötet med Conor McGregor 2013. Sedan dess hade han radat upp 14 raka segrar.

– Jag är bara 28 år gammal. Jag kommer tillbaka, konstaterade han efteråt.

Tidigare på samma gala förlorade svenske Daniel Teymur via knockout i första ronden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.