Amerikanen Tony Ferguson (höger) under UFC 229 i Las Vegas i oktober 2018. Foto: TT

Trots corona – stor MMA-gala i USA nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

USA är ett av de länder som drabbats värst av coronaviruset.

Men trots att stora delar av landet är nedstängt väljer MMA-organisationen UFC att arrangera en gala nästa vecka.

”Tony Ferguson och Justin Gaethje kommer att mötas om interim-bältet i lättvikt den 18 april”, skriver presidenten Dana White i sociala medier.

Den planerade stormatchen mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och publikfavoriten Tony Ferguson uteblev då mästaren sitter fast i karantän hemma i Ryssland.

Men under måndag kväll, svensk tid, meddelade UFC att nästa veckas gala trots allt blir av.

Det står klart att galan flyttas från New York där den ursprungligen skulle ha ägt rum, men någon ny plats har inte meddelats. Enligt amerikanska ESPN kommer den att flyttas till den amerikanska västkusten.

Detta trots att USA i skrivande stund är det tredje värst drabbade landet i världen räknat i antal dödsfall i corona.

Titelmatch toppar galan

I huvudmatchen på galan gör stjärnorna Tony Ferguson och Justin Gaethje upp om en interim-titel i lättvikt (70,3 kilo). Fler matcher väntas presenteras under de kommande dygnen.

UFC har ställt in sina tre senaste galor, men går nu mot strömmen när alla andra stora organisationer och ligor är pausade.

Enligt ESPN hoppas organisationen arrangera flera av sina kommande galor på den i nuläget okända platsen ”på amerikanska västkusten”.

Svenskan: ”Tror att platsen kan ändras”

Två svenskar har stora UFC-matcher inplanerade den kommande tiden. Jack ”The Joker” Hermansson, rankad sexa i världen i mellanvikt, är schemalagd att möta förre mästaren Chris Weidman i Oklahoma den 2 maj. Veckan efter ska bantamviktaren Pannie Kianzad möta Bethe Correia i Brasilien.

– Jag har inte fått något annat besked än att matchen blir av. Jag tror dock att platsen kan ändras. Säkert till USA, säger Kianzad till SVT Sport.

Hermanssons manager David Garcia säger till SVT Sport:

– Vi har inte hört någonting annat från UFC så Jack tränar och förbereder sig som om fajten blir av.

KLIPP: Idrottsstjärnor som donerat pengar i kampen mot corona (28 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.