Foto: UFC

UFC-svenskan tog andra raka – inför tomma läktare: ”Det var skumt”

Uppdaterad
Publicerad

Bea Malecki, 28, tog i dag sin andra raka seger i UFC och är fortsatt obesegrad.

Inför tomma läktare i Brasilia besegrade hon venezuelanskan Veronica Macedo på poäng.

– Det var lite skumt att inte ha några fans i arenan, säger hon till den samlade pressen.

Majoriteten av världens största idrottsligor har pausats på obestämd tid, men UFC går mot strömmen och fortsätter som planerat men utan publik på galorna.

Dagens gala i Brasilia var den första som påverkades och i den allra första matchen gick svenska Bea Malecki tre ronder i bantamvikt (61,2 kilo) mot Veronica Macedo.

Malecki är baserad i Texas och fick klara sig utan sin huvudtränare Sayif Saud som stannade kvar hemma i USA med anledning av coronaviruset.

”Kom du hit för att förlora?”

Direkt från start marscherade Malecki framåt och pressade sin motståndare, men det var Macedo som träffade mest och bäst med några fina slagserier.

Ringhörnan var inte nöjd med svenskans insats och i pausen mellan rond ett och två frågade hennes tränare: ”Kom du hit för att förlora? Vad var det där, Bea?”.

Malecki svarade: ”Det var skit”.

Övertygade i andra ronden

I andra ronden hade svenskan större framgång samtidigt som Macedo såg allt tröttare ut. Vid några tillfällen lade sig venezuelanskan ner på marken av ren utmattning medan Malecki viftade åt henne att ställa sig upp igen.

Statistiken i tv-sändningen visade att Malecki hade 77 slag i andra ronden jämfört med bara 32 för Macedo.

Efter en jämn tredje rond gick matchen tiden ut och samtliga tre domare tilldelade Malecki segern på poäng (29-28, 29-28, 29-28).

”En galen vecka”

Efter segern mötte hon den samlade pressen i Brasilia och fick svara på frågan hur det var att tävla inför tomma läktare.

– Ibland är det galen stämning på galorna, men den här gången kunde jag höra allting som mina tränare ropade så det var bra, säger hon och fortsätter:

– Det har varit en galen vecka. Vi visste inte om galan skulle bli av eller inte.

I somras gjorde Malecki sin UFC-debut inför ett kokande Globen och vann då via submission i andra ronden mot brasilianskan Duda Santana. Totalt har hon gått fyra proffsmatcher i MMA och vunnit samtliga. Hon höll tidigare på med thaiboxning och vann då SM, EM och VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.