Drömdebut i UFC för Bea Malecki: ”Otroligt skönt”

Publicerad

Det blev en drömdebut i UFC för hemmahoppet Bea Malecki, 27.
Den förra världsmästaren i thaiboxning visade upp att hon har flera verktyg när hon ströp ut Duda Santana i den andra ronden.
– Jag förstår knappt att så många personer kom hit och hejade fram mig, säger hon.

Malecki var först ut av totalt fem svenskar och möttes av stort jubel från publiken i Globen.

Den första ronden blev tuff och efter några stående slagväxlingar plockade brasilianskan ner Malecki på marken. Svenskan reste sig upp flera gånger, men visade tecken på nerver i UFC-debuten.

I den andra ronden kom hon ut mycket mer bestämd och kunde snabbt få en dominant position över Santana på marken. Därifrån lyckas hon till slut vinna via rear-naked choke, en strypning från motståndarens rygg.

”En otrolig känsla”

Santana klappade självmant vilket signalerar till domaren att gå in och bryta matchen. Tidpunkten var 1.59 i den andra ronden.

– Det kändes fantastiskt att få göra sin UFC-debut på hemmaplan. Att vinna var en otrolig känsla, säger Malecki.

– Ingen matchen visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss av Duda. Hon kom förberedd, men jag har också tränat hårt och kämpade tills jag såg en öppning att avsluta matchen.

Svenskan förbättrar nu sitt matchfacit i MMA till 3-0 och blev också historisk som den första svenska kvinnan i UFC att vinna på hemmaplan. Hon har tidigare vunnit SM, EM och VM som thaiboxare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer