Amerikanen Tony Ferguson (höger) under UFC 229 i Las Vegas i oktober 2018. Foto: TT

UFC gör comeback om två veckor

Uppdaterad
Publicerad

Alla MMA-suktande personer behöver inte vänta speciellt länge för att få se en fajt i oktogonen.

UFC meddelar att man är tillbaka med en gala i Florida den 9 maj – som lajvsänds men genomförs utan publik.

UFC har skjutit upp och ställt in flera galor till följd av coronapandemin. Den senaste, med huvudnumret mellan Tony Ferguson och Justin Gaethje (som gör upp om en interimtitel i lättvikt), skulle ha genomförts den 18 april i Kalifornien men kommer i stället att hållas den 9 maj i Florida.

Dessutom följer ytterligare två event under de närmaste dagarna efteråt, den 13 och den 16 maj – alla i Jacksonville, Florida.

”Dessa evenemang kommer att vara stängda för allmänheten och kommer att genomföras med endast nödvändig personal närvarande”, skriver UFC, som även meddelar att idrottare och personal kommer att genomgå ett antal försiktighetsåtgärder.

”Till exempel kommer de att delta i avancerade medicinska screeningar och temperaturkontroller och följa riktlinjer om social distans.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.