UFC-bossen Dana White/ Zubaira Tukhugov Foto: Bildbyrån/TT

UFC-bossen efter skandalen: ”De två kommer aldrig slåss i UFC igen”

Uppdaterad
Publicerad

Khabib Nurmagomedovs MMA-kamrater Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev kommer aldrig att få tävla i UFC igen efter nattens skandalscener i Las Vegas.

Detta enligt UFC-bossen Dana White.

– Killarna som hoppade in här kommer aldrig att få slåss igen. Jag har jobbat hårt med att bygga upp den här sporten, det är inte så här en MMA-gala brukar gå till, säger han.

Det var på presskonferensen efter nattens gala som UFC-presidenten Dana White sade att Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev, som tog sig in oktagonen och attackerade Conor McGregor efter dennes förlust mot Khabib Nurmagomedov, kommer att slängas ut ur organisationen.

– Killarna som hoppade in här kommer aldrig att få slåss igen. Jag har jobbat hårt med att bygga upp den här sporten, det är inte så här en MMA-gala brukar gå till, säger han.

Oklart läge för Khabib

MMA-utövarna är lagkamrater med Khabib Nurmagomedov.

Tukhugov har fyra matcher i UFC, varav tre segrar, och skulle mött McGregors lagkamrat Artem Lobov senare den här veckan.

Det är oklart vad som händer med Khabib, som själv hoppade ut i publikhavet och attackerade McGregors lagkamrat Dillon Danis efter matchen.

– Vi får se vad som händer. Det kan röra sig om avstängning för Khabib, böter för båda killarna. Kommer de att få visum för att få komma in i landet igen? Båda killarna är i stora problem. Blir det en lång avstängning kan hans titel dras tillbaka, säger White.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.