UFC-stjärnan Khamzat Chimaev kan jubla över att han fått en ny match. Foto: Bildbyrån

Vändningen efter UFC:s påtryckning – Chimaev får ny match

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Khamzat Chimaev, 26, har tagit MMA-världen med storm och sökt ivrigt efter nästa motståndare.

Och nu bekräftar UFC:s president Dana White att det är klart.

Den 19 december i Las Vegas ställs han mot britten Leon Edwards, 29, som ligger trea på UFC:s världsranking i weltervikt.

Efter att ha radat upp tre segrar i UFC på rekordtid, bara 66 dagar, har Khamzat Chimaev utmanat några av de största namnen i MMA-världen.

Samtidigt har listan på namn som velat möta svensken varit kort.

Men i en intervju med radioprogrammet ”The Jim Rome Show” bekräftar nu UFC:s president Dana White att man hittat en motståndare. Matchen kommer att gå i weltervikt (77 kilo).

– Vi har precis gjort klart en deal mellan Leon Edwards och Chimaev. De kommer att mötas och det kommer att bli en fantastisk fajt. Han kan sluta utmana alla på Twitter nu. Han har fått en motståndare, säger White.

”Kan bli en superstjärna”

Leon Edwards är rankad trea i världen i weltervikt och har åtta raka segrar i ryggen. Hans enda förlust sedan 2015 och framåt har kommit mot den nuvarande mästaren i viktklassen, Kamaru Usman.

– Den här killen (Chimaev, reds anm) hade omkring 30 000 följare när han gick sin första UFC-match. Nu har han nästan en miljon. Han är en seger ifrån att bli en superstjärna. Om han kan slå Leon Edwards kommer han att bli en superstjärna i UFC, säger Dana White.

– Han är som en supersjälvsäker version av Khabib Nurmagomedov. Han vill möta alla och bryr sig inte om han behöver gå upp en eller två viktklasser för att göra det. Om man gillar fajting så gillar man såna killar, fortsätter White.

Plockades bort från rankingen

Edwards har tidigare gått ut och krävt en titelmatch. Efter att han upprepade gånger under året tackat nej till UFC:s matchförslag valde organisationen till slut att plocka bort honom helt och hållet från rankingen.

Men kort därpå var han tillbaka på plats nummer tre och Dana White offentliggjorde matchen mot Chimaev.

Matchen kommer att vara huvudnumret i Las Vegas den 19 december i det som blir årets sista UFC-gala.

Khamzat Chimaev är obesegrad med 9-0 i record och har avslutat alla sina matcher i förtid. Leon Edwards har 18 vinster på sina 21 proffsmatcher.

ARKIV: MMA-experten: ”Svenske talangen vinner titeln inom två år” (22 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.