Oliver Solberg – ny publikfavorit i Rally X Nordic? Foto: Johan Ejeborg, SVT

15-årige Solberg debuterar i Supercar

Uppdaterad
Publicerad

15 år och 600 hästkrafter? Oliver Solberg debuterar i Supercar när det är dags för RallyX nordic-premiären i Grenland, Norge 22 april. – Jättekul, säger Solberg till SVT.

Den rekordunge supercarföraren kommer till start i pappa Petter Solbergs VM-bil från fjolårssäsongen. Efter ett lyckat test i Belgien fick Oliver besked av sin pappa.

– Om jag kunde ordna licens så skulle jag få låna bilen och det löste sig, berättar Oliver som har Petters och mamma Pernillas fulla stöd. Mamma Pernilla är tidigare svensk mästare i rally, grupp-N.

RallyX Nordic är ett led i framtidsplanerna för den körsugne Oliver.

– Det är viktigt att bli van med farten. Rallycross blir det bara i år. Jag satsar på rally helt klart men tänker köra hela serien i Rally X Nordic.

– En fantastisk människa med stark karaktär. En mer målmedveten person får man leta efter, säger Jonas Kruse, SVT Sports expertkommentator och tillägger:

– Oliver blir ett härligt tillskott till serien. Jag ser också fram emot Ramona Karlssons comeback i samma klass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer