16-åriga debutanten vann VM-guld i skotercross

Uppdaterad
Publicerad

16-åriga Hilda Arnesson gjorde en imponerande debut när hon vann guldet i VM i skotercross i Rovaniemi i helgen. Det var en tät fajt om guldet – storasystern Thea knep silvret på samma poäng och bronset gick till Hilda Öhman, bara en poäng efter.

– Jag trodde inte att jag skulle stå högst upp på pallen. I andra heatet tog jag starten så jag körde bara på och så vann jag, skrattar Hilda Arnesson.

Även i herrklassen var det stor svensk dominans. Petter Nårsa säkrade guldet efter att ledande norske Elias Ishoel kraschat och blivit tvungen att bryta andra heatet. Johan Stenberg och Lukas Johansson gjorde Nårsa sällskap på prispallen.

Nårsa är en av Sveriges främsta skoterförare med en gedigen meritlista. 2017 blev han historisk som förste svensk att vinna X-games i skotercross.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.