Adielsson siktar på SM-guld med fabriksstöd i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

Ifjol var rallyföraren Mattias Adielsson tvåa i SM, nu siktar han på guldet i den fyrhjulsdrivna klassen 2021. 

– Det är bara ett mål – SM-guld, säger Mattias Adielsson till SVT Sport.

Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson kommer 2021 tillsammans med M-Sport komma till start med en ny Ford Fiesta Rally2 i Rally-SM.

– Det är fantastiskt roligt. Man är eld och lågor över det här beskedet. Vi har jobbat hårt för att få till detta och få den här backningen betyder oerhört mycket för mig, säger Mattias Adielsson till SVT Sport.

”Kommer bli fantastiskt bra”

Rally-SM väntas bli stjärnfyllt nästa år med ett riktigt starkt startfält. Redan klart är att fjolårsmästaren P-G Andersson satsar vidare och förra veckan presenterade Dennis Rådström, tvåa i Junior-VM 2018, en SM-satsning i R5-bil.

– Det kommer bli fantastiskt bra. Det är bara ett mål – SM-guld! Jag tror att SM kommer att bli mycket starkare än på många år. Att få vara med och delta där och försöka ta SM-guldet, känns otroligt roligt och motiverande, säger fjolårstvåan Adielsson till SVT Sport.

Igår presenterade M-sport en liknande nationell satsning i Frankrike och teamchefen Richard Millener gläds åt samarbetet med Adielsson i satsningen på SM.

– Varje tillverkare vill ha begåvade ungdomar bakom ratten på sina bilar, och det är precis vad vi har med Mattias. Han har kanske bara deltagit i en handfull tävlingar förra året, men resultaten talar för sig själva med en seger och två andraplatser. Han är vinnare och vi kommer göra vad vi kan för att ge honom och hans team allt stöd de behöver för att se Ford Fiesta Rally2 försvara kronan i det svenska mästerskapet i rally, säger Richard Millener i ett pressmeddelande.

”Torrgasa i garaget”

29-årige Adielssons nya bil är på väg från Storbritannien och väntas anlända Göteborg på juldagen.

– Julafton blir inte julafton för mig utan det blir engelska julafton den 25:e istället.  Jag kommer nog sitta och torrgasa i garaget hela lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.