Ana Carrasco under en tävling i Barcelona 2013. Foto: Bildbyrån

Ana Carrasco historisk segrare i roadracing

Uppdaterad
Publicerad

Spanjorskan Ana Carrasco blev i helgen historisk när hon vann World Supersport 300-mästerskapet i roadracing. Det är första gången en kvinna vinner ett mästerskap i roadracing.

Ana Carrasco vann World Supersport 300-mästerskapet efter en dramatisk avslutning på mästerskapet. Inför loppet ledde Carrasco med tio poäng före tvåan Scott Deroue.

Efter ett svagt kval startade Ana Carrasco bara som 25:a i avslutningsloppet på franska Magny-Cours, medan Deroue kvalade in som tvåa.

Och länge såg det ut som att holländaren skulle ta hem titeln, men med åtta varv kvar fick Deroue i tätstriden problem med sin motorcykel och tvingades bryta. Samtidigt hade Carrasco kört upp sig till en trettondeplats i mål. Och den placeringen räckte till att bärga den historiska titeln med en ynka poäng före landsmannen Mika Perez.

– Det är ofattbart för mig, vi har jobbat så hårt för att komma hit. Jag vill tacka min familj och mina vänner som var ett stort stöd i år, sade hon efter att titeln var säkrad.

Ana Carrasco under en tävling i Barcelona 2013. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.