Marcus Ericsson. Foto: TT

Ännu en topplacering för Ericsson – behåller ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson fortsätter att visa prov på en imponerande jämnhet.

Gårdagens sjätteplats i Iowa var hans tionde topp 10-placering på tolv försök den här säsongen.

– Det är det här vi gör, vi är alltid topp 10 och det här året har vi gjort det ännu bättre, säger Ericsson som fortfarande leder mästerskapet – även om konkurrenterna närmar sig.

Det kördes Indycar i Iowa både på lördagen och söndagen den här helgen. Totalledaren Marcus Ericsson inledde med en åttondeplats på lördagen och följde upp det med en sjätteplats på söndagen.

– Vi missade en topp 5-placering i dag, men Jimmie (Johnson) var riktigt snabb, speciellt på slutet, och jag lyckades inte hålla honom bakom mig, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Vann gjorde mexikanen Pato O'Ward före australiensaren Will Power, som i och med gårdagens andraplats plockade in 14 poäng på Ericsson i toppen av mästerskapet. I dagsläget skiljer det blott åtta poäng mellan ledaren Ericsson och tvåan Power. Men trots att ledningen krympte så är Ericsson nöjd med helgen.

– Vi visste att det här förmodligen är den bana som passar oss sämst, så att komma undan med en sjätte- och en åttondeplats samtidigt som vi behåller ledningen i mästerskapet är definitivt något som vi ser positivt på, säger Ericsson.

Rosenqvist studsade tillbaka

Felix Rosenqvist studsade tillbaka efter lördagens krasch och slutade sjua under söndagen.

– Vi hade en väldigt bra bil här i Iowa. Jag siktade på topp tre i dag, men tyvärr hade vi ett problem med bromsarna och jag hade svårt att få stopp på bilen i båda mina två sista depåstopp trots att jag bromsade extremt tidigt. Där förlorade vi värdefull tid – men bilen var fantastisk, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.