Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

”Jag kände ingenting – väldigt läskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Max Erlandsson som kraschade våldsamt i Gotland Grand National i går mår efter omständigheterna bra.

–  Jag mår rätt så bra faktiskt. Inget är brutet men jag är väldigt mörbultad och sliten i kroppen. Foten gör ont, jag kan inte gå riktigt, säger Erlandsson till SVT Sport idag.

Det  var direkt i inledningen av världens största endurotävling som olyckan var framme. Bara drygt en minut in i loppet kraschade Max Erlandsson efter att ha slagit i hjulet i teamkompisen Mikael Persson framför.

– Föraren på yttern har inte en chans där, var kommentator Johan Ejeborgs kommentar om incidenten.

Max Erlandsson blev förd till sjukhus för att röntga hälen och axeln. Erlandsson blev rejält skakad av händelsen när hela högersidan av kroppen fick en ordentlig smäll.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

”Kände inget – väldigt läskigt”

– Axeln och armen började domna bort och jag kände inget. Jag kom in i ett chocktillstånd och när man inte känner delar av kroppen så blir det väldigt läskigt men när det väl släppte så kändes det rätt så lugnt.

Erlandsson berättar att själva kraschen inte gick att undvika för honom själv. Han såg inte Mikael Persson förrän det var för sent

– Jag kunde inte göra något, han kom in för fort och tog mitt spår

Efter loppet bad Mikael Persson, som slutade på en andraplats, om ursäkt till Erlandsson.

– Jag vill verkligen be om ursäkt till den som jag körde ner i starten, det var inte bra gjort av mig. Jag gjorde en jättedum omkörning på ett ställe och vi körde ihop.

Inga ”hard feelings”

Och Erlandsson har även tagit ett snack med Persson.

– Jajemänn, det har jag gjort. Han berättade det ur sitt perspektiv. Han erkände att han gjort fel, att han körde för fort och inte hade kontroll över situationen. Det håller jag väl med om men jag sa till honom att gjort är gjort. Det är bara att gå vidare. Det är inget att grina över och det är bara skönt att jag inte slog mig mer än vad jag gjorde.

Så det är inga hard feelings?

– Nej absolut inte. Micke är en bra kompis till mig.

Hade du till och med kunnat råka göra samma sak som Persson mot någon annan i en tävling?

– Nej, jag tror inte riktigt att jag i den situationen hade gjort samma sak då det går väldigt fort, men det är ju tävling och man tänker inte riktigt fullt ut, så det är ju olyckor som händer, säger Erlandsson.

Kraschen gör inte att Erlandsson ser några hinder för sin fortsatta karriär. 

– Jag kommer att läka ihop och satsa vidare, försöka bygga för nästa säsong.

Se 48 höjdpunkter från Gotland Grand National >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.