Timmy och Kevin Hansen kör om VM-titeln i rallycross. Bara två poäng bakom ledaren Andreas Bakkerud i nuläget. Foto: Sören Emmervall

Bröderna Hansen laddade för guldkamp: ”Finns ingen marginal för att köra säkert”

Uppdaterad
Publicerad

En riktig rysare väntar i kampen om VM-guldet i rallycross. Bara två poäng skiljer ledaren Andreas Bakkerud, Norge, och bröderna
Timmy och Kevin Hansen i tabellen.

I helgen avgörs den näst sista deltävlingen i Riga, Lettland. För fjärde året i rad kan det bli en svensk världsmästare.

– Det finns ingen marginal för att köra säkert utan det handlar om att köra bra här i Riga för att ge sig en chans, säger Timmy Hansen till SVT Sport.

Storebror Hansen tog VM-silver redan 2015. Nu har han ett bra läge att få förverkliga sina gulddrömmar.

Regnprognos i Riga

Det spås regn i Riga men det bekymrar inte Timmy nämnvärt. Vi är bra i regn och jag tror vi har alla pusselbitar som krävs för att köra fort oavsett väder, fortsätter han och får medhåll av lillebror Kevin.

– I Höljes hittade vi lite bra grejer som gör att vi känner oss mer bekväma med bilen och nu även med motorn. Vi var tidigare osäkra i blött men inte längre.

”Älskar när det är jämnt”

Kevin njuter av situationen och känner inte av pressen som VM-tvåa.

– Jag älskar när det jämnt och tajt mellan oss. Det är som att säsongen börjar om igen. Jag tror kanske att Bakkerud känner lite press och har mycket att tänka på, säger Kevin.

Kvalet börjar i morgon och tävlingen avslutas på söndag.

Sista deltävlingen avgörs i Kapstaden i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer